Visarion Alexa, un adevarat pradator sexual
Visarion Alexa, un adevarat pradator sexual

Visarion Alexa, acuzat de încă 5 femei de abuzuri sexuale. Preotul Visarion Alexa, acuzat oficial pentru agresiune sexuală, nu va fi arestat. Judecătorii au anunţat că preotul va rămâne sub control judiciar după ce alte cinci victime au depus plângere împotriva lui.

Visarion Alexa, adevărat prădător sexual? Încă 5 femei îl acuză de fapte „necurate”

Visarion Alexa va rămâne în continuare sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucurşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să respingă contestaţiile formulate de procurori şi de Visarion Alexa la hotărârea Judecătoriei Sectorului 6 prin care preotul era cercetat sub control judiciar pentru agresiunea sexuală a unei enoriaşe.

”Respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de Parchetul de pe langa Judecătoria Sector 6 şi de inculpatul Alexa Visarion”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Visarion Alexa si tanara pe care a agresat-o sexual
Visarion Alexa si tanara pe care a agresat-o sexual

Visarion Alexa rămâne sub control judiciar

Decizia instanţei este definitivă. Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

Acesta este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Biserica i-a dat mai multe sancțiuni lui Visarion Alexa

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Preotul a ajuns luni dimineaţă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti după ce procurorii au contestat măsura privind controlului judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au cerut  arestarea preventivă a lui Visarion Alexa, în schimb avocatul preotului a solicitat eliberarea lui.

Visarion Alexa, noi acuzații. Ce făcea cu o tânără de 29 de ani

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriaşă chiar în timpul spovedaniei. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Printre cele cinci victime care l-au reclamat pe Visarion Alexa este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Tânăra a susţinut că a fost agresată sexual între anii 2010 și 2016. Faptele s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia acestuia.

Visarion Alexa nu mai este preot paroh

Vă reamintim că preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Visarion Alexa nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.