Halloween de groaza in Coreea de Sud
Halloween de groaza in Coreea de Sud

Este Halloween de groază în Coreea de Sud! O petrecere s-a transformat într-o adevărată tragedie, chiar în centrul capitalei Seul, unde circa 100.000 de tineri s-au strâns să petreacă. Nu se știe din ce motiv, dar s-a creat o busculadă, iar sute de oameni au fost călcați în picioare! Sunt 59 de morți și 150 de răniți, dar cifrele sunt unele provizorii!

Halloween de groază în Coreea de Sud

O petrecere de Halloween din centrul Capitalei Coreeri de Sud, Seul, s-a transformat într-un adevărat coșmar. Cel puțin 59 de persoane și-au pierdut viața și alte 150 au fost rănite într-o busculadă formată pe străzi. Oamenii participau la o petrecere, însă la un moment dat oamenii au început să fugă și sute de persoane au fost călcate în picioare.

59 de oameni au murit și 150 au fost răniți, sâmbătă seară, după ce s-au călcat în picioare într-un cartier central al capitalei sud-coreene, unde sărbătoreau Halloweenul, informează BBC și Reuters. Bilanțul este provizoriu.

Halloween de groaza in Coreea de Sud
Halloween de groaza in Coreea de Sud

Petrecăreții s-au călcat în picioare

„E un haos în zonă, încă încercăm să aflăm numărul exact de persoane rănite”, a declarat un oficial al Agenției Naționale de Pompieri, Moon Hyun-joo, citat de Reuters.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a convocat o întâlnire de urgență și a ordonat trimiterea mai multor echipe medicale de urgenţă în zonă. Deocamdată, nu este clar ce a cauzat tragedia.

Bilanțul este unul provizoriu. Numărul victimelor ar putea crește, pe măsură ce operațiunea de salvare continuă, notează Reuters. Busculada s-a produs în districtul Itaewon, în apropierea Hotelului Hamilton, iar la faţa locului s-au deplasat zeci de echipaje de salvare.

Imagini de la tragedie au fost publicate pe rețelele sociale, în care zeci de tineri sunt resuscitași de salvatori în plină stradă. Se presupune că în zonă se aflau în jur de 100.000 de tineri care petrceau primul Halloween fără restricții, de la începutul pandemiei.