Maria a fost ucisa in timp ce se afla la colindat
Maria a fost ucisa in timp ce se afla la colindat

Maria, fata de 14 ani, a fost pusă de criminal să îl colinde înainte de a o ucide. Copila a fost înmormântată, ieri, la Truşesti, în rochie de mireasă. Amănunte terifiante au fost scoase la lumină de către anchetatori din cazul crimei șocante care a avut loc la sfârșitul anului trecut.

Ce a pus-o criminalul pe Maria să facă înainte de a o ucide. Anchetatorii sunt și ei șocați

Tânărul care a ucis-o pe Maria cu zeci de lovituri de cuţit a pus-o pe fată să îl colinde înainte de a-i lua viaţa. Criminalul i-a dat şi bani, dupăcare s-a năpustit asupra ei cu peste 20 de lovituri de cuţit.

Maria, copila din Truşeşti, Botoșani, care a fost ucisă cu sânge rece în timp ce se afla cu fratele ei la colindat, a fost condusă pe ultimul drum de familie și prieteni.

Oamenii au venit in numar mare sa o conduca pe Maria pe ultimul drum
Oamenii au venit in numar mare sa o conduca pe Maria pe ultimul drum

Sute de oameni au condus-o pe Maria pe ultimul drum

Sute de oameni au fost prezenți la Trușești ca să își ia rămas bun de la Maria. Pe lângă rude și persoane apropiate, la căpătâiul adolescentei au fost și autoritățile locale și primarul comunei, Petru Ailenei.

Maria a sfârșit într-un mod violent în ultima zi din 2022. Plecase la colindat împreună cu fratele mai mic, în vârstă de 10 ani. Pe stradă s-au întâlnit cu cel care avea să îi ia viața.

Criminalul a pus-o pe fată să îl colinde

După ce i-a pus pe cei doi să-l colinde şi le-a dat şi bani pentru asta, tânărul de 20 de ani s-a năpustit asupra fetei. A înjunghiat-o de 25 de ori cu un cuţit.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că el a solicitat să fie urat de către victimă împreună cu fratele ei. S-a şi întâmplat acest lucru. I-ar fi plătit o anumită sumă, respectiv 50 de lei, după care, la despărţire, s-a întors şi a înjunghiat-o”, a declarat Valeriu Chihaia prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, potrivit monitorulbt.ro.

Medicii nu au mai putut să o salveze pe Maria

Unele lovituri de cuțit i-au fost fatale fetei. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut să o salveze pe Maria. Aceasta se afla deja în şoc hemoragic, adică pierduse prea mult sânge.

Criminalul de 20 de ani a fugit de la locul faptei, însă a fost capturat ulterior de polițiști. Maria provenea dintr-o familie săracă. Mama o aboandonase alături de cei patru fraţi într-un centru de plasament.

Familia nu a avut bani de înmormântare

Când a aflat de moartea fetei, mama ei le-a transmis celor de la centru că nu are bani de înmormântare, astfel că autoritățile locale din Truşeşti, Botoșani, și Direcția pentru Protecția Copilului s-au ocupat de toate cheltuielile.

După ce a ajuns în arest, criminalul Mariei este supravegheat non stop după ce, potrivit unor surse, acesta ar fi încercat să-și ia viața.

„În timpul nopții, a fost surprins de polițiștii care îl supravegheau cum își lega mânecile bluzei, existând posibilitatea de a-și face rău. Din acest motiv au fost luate măsuri suplimentare de siguranță. Pentru a evita producerea vreunui incident nedorit”, a declarat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani, potrivit sursei citate mai sus.