Cornuri moi cu gem. Reteta de pe TikTok
Cornuri moi cu gem. Reteta de pe TikTok

În această seară de duminică vă prezentăm desertul care a înnebunit TikTok-ul. Așadar, cum faci cornuri moi cu gem. Este o rețetă delicioasă și foarte simplu de făcut. În plus, nu costă nici mulți bani.

Cornuri moi cu gem. Rețeta care a făcut furori pe TikTok

Rețeta de cornuri moi cu gem a făcut 2 milioane de vizualizări pe platforma TikTok, fiind considerată prăjitura momentului. Este un preparat delicios, cu care veți reuși să vă uimți familia, dar și invitații.

În plus, cornurile moi cu gem pot reprezenta pachețelul sau dulcele oricărui elev la școală, fiind mult mai sănătoase ca cornurile care se regăsesc în comerț.

Citește și: ”Să fac spume dacă știu”, prăjitura care a înnebunit Tik Tok-ul!

Rețetă aluat cornuri moi cu gem ca pe TikTok

Pentru aluat:

-250 ml de lapte,
-500 gr de făină,
-1 cub de drojdie proaspătă sau 1 pliculeț de drojdie uscată,
-coaja rasă de la o lămâie,
-5 linguri de zahăr,
-3 gălbenușuri de ou,
-1 esență de vanilie,
-50 ml de ulei.

Rețetă umplutură cornuri moi cu gem ca pe TikTok

-gem de prune fără zahăr

Pentru uns:

-gălbenuș de ou cu apă
-miere cu apă.

Cum se prepară cornurile moi cu gem ca pe TikTok

Încălziți laptele și în el se sfărâmă drojdia, apoi se pune zahăr, coajă de lămâie și esență de vanilie. Totul se omogenizează foarte bine, până în momentul în care drojdia s-a topit definitiv.

Se pune sare peste gălbenușurile de ou și se amestecă foarte bine. Se cerne făină și se adaugă compoziția de ouă cu sare și laptele amestecat cu ingredientele de mai sus. Se amestecă cu o lingură, după care se trece la frământat. Apoi, se pune ulei și se frământă foarte bine aluatul. Se frământă până în momentul în care uleiul s-a încorporat total în aluat. Aluatul trebuie să fie nelipicios și ferm. Se acoperă aluatul cu o folie alimentară și se lasă la crescut, la loc cald, până când își triplează volumul.

Aluatul ar trebui să se tripleze cam într-o oră și jumătate. Astfel, se pune aluatul pe o suprafață de lucru care trebuie să fie unsă cu ulei. Se împarte în două și fiecare bucată se împarte în șase bucăți egale. Se formează bile din aluat.

Cât se coc cornurile cu gem

Fiecare formă de aluat se întinde în formă de dreptunghi și se trasează linii paralele la unul din capetele aluatului. Într-un capăt opus se pune gem și se rulează bine, după care se sigilează bine capetele și lateralele. Se rulează și cornurile sunt gata. Se lasă la crescut încă 20 de minute.

Citește și: Tartă cu cocos. Cea mai simplă și delicioasă rețetă de post

Apoi, amestecați gălbenuș de ou cu apă și ungeți cornurile care se dau apoi la cuptor pentru 30-35 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius. După ce le-ați scos de la cuptor se ung cu miere diluată cu apă. Cornurile moi cu gem sunt gata de servit. Vă dorim Poftă bună!!!!