Sebastian Burduja triite ANRE in control la furnizorii de gaze
Sebastian Burduja triite ANRE in control la furnizorii de gaze

Foarte mulți dintre români, în ultima perioadă, în contextul în care iarna nu a început, se vaită de facturile mari la gaze. Românii, furaţi masiv la facturile de gaze. Ministrul Burduja anunţă amenzi uriașe pentru frunizori.

Românii, păcăliți la facturile de gaze. Furnizorii practică tarife nejustificat de mari

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, anunţă că sunt în derulare controale la furnizorii de gaze în ceea ce privește preţurile. Din informaţiile pe care le deţine ministerul, există un nivel fără precedent al sancţiunilor.

Oficialul afirmă că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în desfăşurare controale la furnizorii de gaze naturale care menţin în mod nejustificat prețurile la un nivel ridicat.

De asemenea, Sebastian Burduja susţine că are informaţii potrivit cărora pedepsele aplicate acestor companii sunt la un nivel fără precedent.

Controalele la furnizorii de gaze naturale au fost demarate pentru că furnizorii menţin în mod nejustificat preţurile ridicate.

Citește și: Ce faci dacă ai primit o factură foarte mare. Cui te adresezi?

”Sunt în acţiuni de control. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei are mai multe capitole deschise, cu mai mulţi furnizori, şi, din informaţiile pe care le deţin şi care vor fi publice, cred, în următoarea perioadă, există un nivel fără precedent al sancţiunilor, dar ăsta este subiect pe care ANRE-ul îl va lămuri”, a spus Sebastian Burduja, adăugând că a solicitat ANRE să fie necruțătoarE.

Reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi

Ministrul Energiei mai anunţă că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pentru marii consumatori industriali de energie electrică. De aceasta ar urma să beneficieze până la 200 de companii.

Citește și: Vești bune pentru beneficiarii cardurilor de energie

”Cu toţii ne dorim o Românie care îşi păstrează industria în ţară, locuri de muncă, producţie şi să vedem fum pe coşuri, cum se spune. Ministerul Energiei are un instrument la dispoziţie, permis de Comisia Europeană, care înseamnă ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pe care aceste companii industriale ar trebui să le plătească. Această schemă este reînnoită, actualmente, de Ministerul Energiei, este într-o etapă de avizare. Discutăm de până la 150 de milioane de euro pe an pentru până la 200 de companii româneşti din industrie (…) Practic, ca urmare a acestei scheme, aceste companii vor plăti doar 15% sau 25% din certificatele verzi pe care în mod normal ar trebui să le plătească”, spunea Sebastian Burduja.