Gradina Botanica din Londra, pregatita de sarbatori
Gradina Botanica din Londra, pregatita de sarbatori

Capitala Angliei a dat startul sărbătorilor de iarnă împodobind printre altele și grădina botanică din Londra, care a fost gătită cu un milion de luminițe. Cum arată acum obiectivul turistic londonez. 

Citește și: Când începe postul Crăciunului 2023

Grădina Botanică Regală din Londra a îmbrăcat hainele de Crăciun. A fost decorată cu peste un milion de luminițe care se aprind și se sting nu oricum, ci pe acorduri muzicale.

În joc au fost montate fascicule laser și lumini plutitoare. Toate întregesc atmosfera de poveste, însă ce să vezi. Nu există brad de Crăciun, în locul lui fiind împodobiți copacii din grădină, inclusiv un stejar bătrân, ornat cu o ghirlandă care măsoară șase kilometri.

Astfel, luminile de Crăciun ocolesc locurile unde stau liliecii și bursucii, animale sensibile la lumină. Grădina botanică se gătește în această manieră de 10 ani și s-a încearcat în acest an să se găsească soluții de iluminat cât mai prietenoase cu mediul.

Citește și: Rețetă cozonac de Craciun 2023. Cum îl face Cătălin Scarlătescu

Spectacolul de lumini de Crăciun va încânta vizitatorii grădinii botanice londoneze până pe 7 ianuarie, dată la care se termină sărbătorile de iarnă.