Pe cine nu a putut comanda niciodata Gigi Becali
Pe cine nu a putut comanda niciodata Gigi Becali

Faptul că Gigi Becali se implică activ la FCSB și face schimbările din timpul meciului nu mai este niciun secret. Milionarul a recunoscut însă că FCSB a avut un singur antrenor care a avut puteri depline la echipa sa.

S-a aflat pe cine nu a putut comanda niciodată Gigi Becali

Cosmin Olăroiu și Laurențiu Reghecampf sunt doi antrenori care au confirmat și care au stat pe banca tehnică a FCSB, însă aceștia nu au avut nicio șansă să aibă putere nelimitată la echipă, după cum lasă să se înțeleagă chiar Gigi Becali.

Gigi Becali susține că singurul om care a avut putere deplină la FCSB a fost Victor Pițurcă. Antrenorul a rămas în memoria finanțatorului de la FCSB, fiind singurul antrenor care a avut ultimul cuvânt de spus atunci când a venit vorba despre echipă.

Pe cine nu a putut comanda niciodata Gigi Becali
Pe cine nu a putut comanda niciodata Gigi Becali

”Ce putere să aibă Olăroiu și cu Reghecampf?”

Întrebat despre influența pe care Mihai Stoica o are în acest moment la FCSB, Gigi Becali a vrut să clarifice lucurile. ”Niciodată la FCSB nu a avut putere nimeni, doar Pițurcă! Nu auzi? Nimeni nu a avut putere. De ce spuneți voi Olăroiu?! V-am spus, doar Pițurcă a avut. 

Ce putere să aibă Olăroiu și cu Reghecampf? Păi, ce, antrenorii au putere la un club? Vă repet! Niciodată, unde sunt eu stăpân, nu are nimeni nicio putere”, a explicat Gigi Becali, la Realitatea Sportivă.

Victor Pițurcă a condus-o pe Steaua/FCSB în patru perioade diferite: 1992, 2000-2003, 2003-2004 și 2010. A câștigat un singur titlu, în 2001, când a terminat campionatul la 9 puncte de rivala Dinamo. La ultima prezență pe banca tehnică a FCSB, Victor Pițurcă a plecat după numai două etape, iar motivul s-a aflat imediat. Antrenorul i-a pus o condiție lui Gigi Becali pe care acesta nu a acceptat-o. În cazul în care ar fi vorbit despre echipă, latifundiarul din Pipera ar fi fost nevoit să îi dea 10 hectare de pământ și 5 milioane de euro.

FCSB are antrenor de la juniori

Refuzat pe bandă rulantă de antrenori cu nume în România, Gigi Becali și-a găsit antrenor, după ce a vrut să-l angajeze la academia de juniori. A auzit însă că este credincios, așa l-a angajat direct în Liga 1.

”Am ales un antrenor pe criteriu de cumințenie, un om cuminte, un om bun, pe Dinu Todoran. I-am spus lui Meme să-l sune, ca să-l punem la Academie, să colaborăm cu el. L-a sunat Meme și i-a zis că e la biserică pentru că e sărbătoare mare, Sfinții Constantin și Elena. Dacă era la biserică, atunci am zis că nu-l punem la Academie, ci direct la prima echipă. L-am chemat, a venit, a semnat deja. A semnat la 18:00.

Acum o lună luase Meme legătura cu el să coordoneze la Academie, dar a rămas să mai discutăm. Că noi trebuie să facem niște schimbări la Academie. Și când mi-a spus Meme că n-a putut să vorbească cu el acum, că i-a dat mesaj că e la Căldărușani, la duhovnicul lui, am zis să nu-i mai propună pentru Academie, ci antrenor la prima echipă”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport Special.