Norvegienii nu au fost ca echipa sa joace in Roamania, in contextul pandemiei
Norvegienii nu au fost ca echipa sa joace in Roamania, in contextul pandemiei

S-a aflat de ce a fost, de fapt, anulat meciul România-Norvegia. UEFA a anulat meciul România-Norvegia care ar fi trebuit să se joace duminică seară, după ce autorităţiile din ţara nordică nu le-au permis jucătorilor să zboare spre ţara noastră. Comisia de Disciplină va lua o decizie pe un caz care nu s-a mai întâmplat până acum. Aceasta ar putea fi luată miercuri.

De ce a fost anulat meciul România-Norvegia. Autoritățile norvegiene nu a lăsat echipa să zboare în România, în contextul pandemiei

Meciul România-Norvegia a fost anulat, de fapt, pentru că autoritățile din fotbal a interzis echipei naționale zborul spre România, scrie gsp.ro. Astfel, UEFA va lua o decizie în urma celor întâmplate, decizie care ar putea fi anunțată miercuri, 18 noiembrie.

Din Comisia de Disciplină a UEFA, care este o entitate independentă de forul continental și este compusă în majoritate din juriști, fac parte și trei reprezentanți ai țărilor care se duelează în grupa noastră: Austria, Norvegia și România.

Comisia de Disciplina a UEFA va lua o decizie in privinta Norvegiei
Comisia de Disciplina a UEFA va lua o decizie in privinta Norvegiei

Ce membrii din Comisia de Disciplină a UEFA se vor abține de la vot

Aceștia se vor abține de la un vot, la fel cum se va întâmpla cu cei care este posibil să mai fi avut legături juridice cu vreuna dintre federațiile interesate în speța respectivă.

Șeful comisiei este din Austria, în timp ce românca din comisie se numește Mădălina Diaconu. Mădălina Diaconu lucrează pentru cabinetul elvețian SPLC din Neuchatel.

Ce specializări are Mădălina Diaconu

Aceasta este specializată în drept economic european și internațional, cu accent pe dreptul sportiv, dreptul jocurilor de noroc și dreptul industriei de divertisment.

Mădălin Diaconu are o experiență de 20 de ani în practica juridică și a lucrat pentru mari organizații internaționale și elvețiene active în domeniile enumerate mai sus, inclusiv pentru CIO.

Naționala României a mai pățit-o o dată

Naționala României nu se află în fața primului meci anulat pe timp de pandemie. Pe data de 7 iunie, România ar fi trebuit să joace un meci amical de gală cu Anglia, în orașul Birmingham, numai că restricțiile impuse în primul val al pandemiei de coronavirus au făcut ca partida să fie anulată.

În plus, semifinalele barajului cu Islanda pentru Euro 2020 au suferit, de asemenea, două amânări până să ajungă să se dispute în octombrie, când naționala noastră a pierdut cu 1-2 la Reykjavik.