Ce pensie are Ion Tiriac
Ce pensie are Ion Tiriac

Am aflat ce pensie are Ion Țiriac. Suma este fabuloasă pentru mulți dintre români, însă este mai mică decât multe dintre pensiile speciale. Omul de afaceri Ion Țiriac are o pensie de 12.000 de lei pe lună.

Câți bani îi intră lunar în cont lui Ion Țiriac ca pensie de la stat

Miliardarul Ion Țiriac a obținut o pensie substanțială de la statul român în urma celor 20 de ani petrecuți în calitate de ofițer în Ministerul de Interne, ieșind la pensie cu gradul de colonel.

Acest serviciu lung și dedicat i-a adus nu doar recunoașterea publică, ci și o pensie considerabilă din partea statului.

Citește și: Top 5 cei mai bogați români

Așadar, Ion Ţiriac primeşte din partea statului 12.000 de lei pe lună, iar din 1999 a ales să îi pună într-un cont la care nu a umblat încă. Un detaliu interesant este legat de gestionarea banilor primiti sub formă de pensie.

Ion Țiriac strânge banii din pensie

Cei care se întreabă ce pensie are Ion Țiriac trebuie să știe că din 1999, omul de afaceri a ales să nu cheltuie direct acești bani, ci să îi depoziteze într-un cont special. Până în prezent, această strategie i-a adus peste 700.000 de euro în cont, iar miliardarul român nu s-a atins încă această sumă considerabilă.

Pe de altă parte, ministerul Muncii a anunțat că nicio pensie nu va scădea sub 1.281 de lei, reprezentând indemnizația minimă socială. Prin comparație, pensia generoasă a lui Ion Țiriac este de aproape zece ori mai mare.

Citește și: Ion Țiriac, părăsit de iubită

De asemenea, presa economică a anunţat că averea lui Ion Ţiriac poate fi estimată la 2,3 miliarde de dolari, ceea ce se poate traduce în jur de două miliarde de euro.