Simona Halep poate scapa de acuzatia de dopaj
Simona Halep poate scapa de acuzatia de dopaj

Am aflat cine a contaminat-o pe Simona Halep cu substanța interzisă, cu roxadustat. Astfel, sportiva poate scăpa definitiv de suspendare după ce apărătorii fostului lider WTA au găsit persoana „vinovată”.

Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva poate scăpa de toate acuzațiile acum

Simona Halep are toate șansele să scape definitiv de suspendare după ce apărătorii fostului lider WTA au găsit persoana care a manipulat, accidental, medicamentul din cauza căruia românca a fost depistată dopată.

Astfel, descoperirea de ultimă oră poate însemna nu doar dovedirea nevinovăţiei româncei, ci chiar anularea oricărei suspendări.

Persoana respectivă a recunoscut totul

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu „Evrenzo” (a cărui substanță activă este roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, susţin avocații români și francezi ai Simonei Halep, care vin cu probe,teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante / Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS), scrie PROSPORT.

Simona Halep, nevinovată?

De asemenea, probele adunate de agenția particulară de investigație și documentate de casele de avocatură română și franceză angajate de Simona Halep) au calitatea argumentativă de a dovedi „lipsa vinovăției” și, în baza unei balanțe a probabilităților considerată opțiunea cea mai posibilă, perioada de suspendare să fie suprimată, desființată.

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, este solicitarea pe care avocații fostului număr 1 WTA au pregătit-o a fi susținută, personal, de româncă în fața panelului de trei arbitri constituit de Sports Resolutions, tribunalul independent londonez unde românca va încerca să distrugă acuzația de dopaj.

Simona Halep, descoperită dopată pe 29 august

Totuși, trebuie menţionat că substanța activă roxadustat, identificată în minimă cantitate, la 29 august, în proba de urină a Simonei Halep de la US Open, este considerată de Agenția Mondiala Anti-Doping (WADA), „substanță nespecifică care implică o presupusă intenție de utilizare”.