Pele a murit. A fost triplu campion mondial cu nationala Braziliei
Pele a murit. A fost triplu campion mondial cu nationala Braziliei

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, triplu campion mondial cu naţionala Braziliei, în 1958, 1962 şi 1970, a decedat la vârsta de 82 de ani, după o lungă luptă cu o boală necruțătoare.

Pele a murit la vârsta de 82 de ani. Cum îl chema, de fapt, pe celebrul fotbalist

Pele a murit după o grea suferință. Marele fotbalist avea 82 de ani. Pele este singurul fotbalist din lume care a câștigat Cupa Mondială de 3 ori, inclusiv la vârsta de 17 ani.

Informația a fost furnizată de către agentul său, care a confirmat știrea agenției de presă britanice Associated Press.

Pele a fost răpus de cancer

Pele a fost internat în urmă cu aproximativ o lună pentru schimbarea tratamentului împotriva cancerului de care suferă din 2021.

Câteva zile mai târziu, medicii tratau afecțiunile respiratorii survenite în urma infectării cu Covid-19.

Pele a petrecut Crăciunul împreună cu fiicele sale în spital

Fiicele celui mai mare jucător brazilian al tuturor timpurilor au fost sfătuite să petreacă Crăciunul alături de părintele lor, în spital, având în vedere că fiecare zi cu acesta în viaţă a fost considerat un câştig în faţa bolii.

„Suntem încă aici, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună”, informa Kely Nascimento pe rețelele de socializare, postând o fotografie emoționantă în care își îmbrățișează tatăl pe patul acestuia din spitalul din Sao Paulo.

Pele, Jucătorul Secolului

Pele a fost desemnat în anul 1999 Jucătorul Secolului din Lume de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

În același an, France Football le-a propus foștilor câștigători a Balonului de Aur să aleagă Jucătorul Secolului. Ei l-au ales pe Pele.

Pele, printre cei mai influenți oameni ai secolului XX

În 1999, Pele a fost ales Sportivul Secolului de către Comitetul Olimpic Internațional și revista Time l-a inclus în lista lor cu 100 cei mai influenți oameni ai secolului XX.

În 2013 el a primit Premiul de Onoare a Balonului de Aur FIFA, în semn de recunoștință pentru cariera și realizările lui ca personalitate în lumea fotbalului.

Pele sau Maradona?

Una dintre cele mai mari controverse în rândul microbiştilor a fost „care a fost cel mai mare fotbalist al istoriei”, dispută în care mare parte dintre fani erau împărţişi între „O Rey” Pele şi „El Pibe D’Oro” Maradona. Maradona a decedat şi el, în urmă cu doi ani, la vârsta de 60 de ani.

Depășind rivalitatea tradiţională dintre Brazilia şi Argentina, Pele a scris un mesaj emoționant de pe patul de spital după ce Argentina a câștigat Cupa Mondială din Qatar 2022.

Mesajul lui Pele despre CM Qattar 2022

„Astăzi, fotbalul continuă să își spună povestea, la fel ca întotdeauna, într-o manieră fascinantă. Messi a câștigat prima sa Cupă Mondială, așa cum merita.

Dragul meu prieten, Mbappe, a marcat patru goluri într-o finală. Nu pot să nu felicit Marocul pentru o campanie incredibilă.

Este fantastic să o văd pe Africa strălucind. Felicitări, Argentina! Sunt sigur că Diego zâmbește acum”, Scria Pele pe Instagram, de pe patul de spital.