Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev
Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev. Cunoscutul antrenor român se retrage din fotbal la vârsta de 78 de ani, cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola, antrenorul celor de la Manchester City.

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev

Antrenor și fotbalist de legendă, Mircea Lucescu, 78 de ani, a anunțat azi că își dă demisia după un eșec neașteptat în derby-ul cu Șahtior în campionatul din Ucraina. Scorul final al partidei a fost 0-1 în favoarea rivalilor, iar acest rezultat a avut un impact hotărâtor asupra viitorului lui ”Il Luce” la clubul ucrainean.

Mircea Lucescu este un nume de referință în fotbalul românesc, dar și european, având contract cu Dinamo Kiev până la finalul sezonului 2023/2024. Cu toate acestea, seria de rezultate negative a echipei sale a forțat mâna antrenorului de 78 de ani. Dinamo Kiev a ajuns la 4 partide consecutive fără victorie în campionat, o serie care a crescut presiunea asupra lui Mircea Lucescu și a echipei sale. Citește și Doliu în lumea fotbalului! Atacantul care a marcat cinci goluri într-un meci a murit mult prea devreme

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev
Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev

”Il Luce” se retrage din fotbal

”Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc.

Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit. Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean”, A SPUS mIRCEA lUCESCU.

Mircea Lucescu a mai spus ce a contribuit consistent la retragerea lui de la Dinamo Kiev, respectiv războiul ruso-ucrainean.

”Fiecare meci a devenit tot mai complicat pentru mine. E dificil să mă gândesc constant la toți oamenii nevinovați care mor. Nu pot combina asta cu fotbalul. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc fotbalului din Ucraina pentru acești 15 ani minunați. Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean”, a mai spus Mircea Lucescu.

Cine este Mircea Lucescu

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului internațional, cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City. Citește și Iubita lui Adrian Mutu s-a culcat cu toți fotbaliștii de la Milan și Inter. Tânăra nu a uitat nici de staff-urile tehnice

Primul loc este ocupat de Sir Alex Ferguson, care a reușit să-și adjudece 49 de cupe, cele mai multe dintre ele la Manchester United (38 de trofee).